Info

Voor inlichtingen en al uw andere vragen kunt u per email terecht op: info@emdproductions.com

Nothin' like the Nineties

-Nieuws !-

Synopsis

Joris en Nick zijn beste vrienden met als belangrijke overeenkomst dat hun beide vaders hen kanten op willen duwen die ze zelf niet willen. Joris' vader Ronald wil zijn zoon kost wat het kost behoeden voor de fouten die hij zelf heeft gemaakt in het verleden. Fouten waardoor hij zijn vrouw is kwijtgeraakt, denkt hij.
Nick zijn vader Cees wil echter juist dat Nick precies zoals hij wordt en in zijn voetsporen treed door het
familiebedrijf over te nemen. Maar wil Nick wel een kopie worden van een man die letterlijk en figuurlijk met harde hand over zijn gezin regeert? Stille, bange, volgzame moeder Marie durft er in ieder geval weinig aan te doen.
In het afzetten tegen vaders wil vinden Joris en Nick veel steun aan elkaar en samen lijken ze de hele wereld aan te kunnen. Totdat er ineens een intern probleem in hun vriendschap komt opzetten; gevoelens van de één voor de ander. Is de vriendschap hiertegen bestand?

Melanie en Femke zijn beste vriendinnen die juist door externe factoren uit elkaar worden gedreven. Femke is een hele vrije zelfstandige meid wiens ouders haar niet in de weg staan omdat ze altijd weg zijn. Femke is ondanks afwezige ouders erg stabiel blijft steevast het pad volgen dat ze voor zichzelf heeft uitgestippeld: een baan bij de marine. Echter Melanie worstelt met moeder Marijke die van haar dochter een voorbeeldig poppetje wil maken. In haar puberteit zet zij zich hier sterk tegen af en valt ten prooi aan foute vrienden in een wereld vol drugs en foute feesten. Foute vrienden die nou net de aartsvijanden van Femke zijn. Betekent het
uit elkaar groeien van de levensstijlen ook het uit elkaar groeien van de vriendschap?

Femke's ietwat vrouwelijke broertje Jerry en de zeer goed‐ en bijgelovige Collinda (die denkt dat de wereld vergaat tijdens de millenniumwissel) geven samen met het evil trio Romy, Charlissa en Bianca (uit Polen) de
musical ook een komische kant.
Gezamenlijk beleeft het bonte stel karakters de laatste jaren van de Nineties tot aan het millennium met, langs, zonder, door en over elkaar en ieder zo op zijn eigen manier. Bewogen levens in een bewogen decennium.